top of page

Hva er balance testen!

Zinzinos BalanceTest er en tørr bloddråpetest (DBS) som er vitenskapelig bevist å være like nøyaktig som en blodprøve når fettsyrer skal analyseres.

Studier av fettsyreprofiler av blod har vist at denne profilen er sterkt relatert til helsestatus.

VITAS, som analyserer testene for oss, er et GMP-sertifisert laboratorium for kjemisk analyse. De har 25 års erfaring i å tilby en spesialtilpasset analytisk tjeneste av høy kvalitet basert på banebrytende kunnskap og teknologi.

1. Bestill testen.

2. Ta testen.

3. Hent resultatene på www.zinzinotest.com

husk at du må selv kjekke resultatene etter 10 til 14 dager

zinzino test.jpeg

Omega-6 (AA) / omega 3 (EPA) balansen

Omega-6 (AA)- til Omega-3 (EPA)-balansen viser balansen mellom Omega-6 og Omega-3 i cellene dine. Den gir en indikasjon på om du er ubalansert (over 9:1), delvis balansert (mellom 9:1 og 3:1) eller balansert (3:1 eller under). Målet er å oppnå 3:1 eller lavere, slik den naturlige Omega-6:3-balansen er i henhold til genene våre. Når Omega-3-fettsyrer utgjør mer enn 8% av alle fettsyrer, vil Omega-6: 3 verdien være 3:1 eller lavere. Ditt daglige behov for marine Omega-3 fettsyrer (EPA og DHA) avhenger av din kroppsvekt. Doseringen på BalanceOil+ er 0,15 ml per kg (+25% ved stor ubalanse)

omega 3-6.jpeg

Din beskyttelse (fettsyreprofilverdi)

Viser et gjennomsnitt av 11 fettsyrer målt i blodet ditt. Den sier noe om det totale fettsyrebeskyttelsesnivået i cellene.

Skalaen går fra 0-100, og målet er å nå 100, eller nært opp mot, på den andre testen etter 120 dager.

beskjytelsesverdi.jpeg

Omega3 nivå (EPA- DHA)

Prosentandelen viser andelen EPA+DHA Omega-3 representerer av din totale fettsyreprofil. Omega-3 har mange fordeler fordi de er hovedbyggesteinene i cellene dine. EPA er dominant i blodet, muskler og bindevev, mens DHA er dominant i hjernen, sæd og øyne.

Det naturlige nivået av EPA i blodet er 3,6%, mens det for DHA er 4,7%, og til sammen bør de være over 8% for optimal beskyttelse i cellene.

omega 3 indeks.jpeg

Bevegelighet i cellemembrane

Dette er balansen mellom mettet fett og Omega-3 (EPA+DHA). Bevegeligheten til mettet fett er lavere en bevegeligheten til Omega-3 fett. Forholdet mellom mettede fettsyrer og de marine Omega-3 fettsyrene EPA og DHA indikerer bevegeligheten i cellemembranen. Jo mer mettet fett det er i en membran, desto stivere er membranen. Det gjør at cellene ikke klarer å nyttiggjøre seg alle næringsstoffene i like stor grad og at avfallsstoffer hoper seg opp. Sammensetningen av cellemembranen er derfor avgjørende for cellefunksjonen og dermed hele kroppen. Denne verdien bør være under 4: 1.

cellemembran fluiditet.jpeg

Mental styrke - kostholdsindeks

 

Dette er balansen mellom Omega-6 (AA) og Omega-3 (EPA+DHA). Et tilstrekkelig tilskudd av marine Omega-3 fettsyrer, DHA, i kostholdet bidrar til å opprettholde normal hjernefunksjon. Hjernen er nervesystemets kontrollsenter. Den overvåker og styrer kroppens respons til informasjon fra syn, hørsel, lukt og smak.

Denne verdien bør være under 1: 1 for en tilstrekkelig og balansert tilførsel av flerumettede fettsyrer (Omega-6 og Omega-3) til hjernen og nervesystemet. De marine Omega-3 fettsyrene EPA og DHA gjenspeiler bl. a humør, velvære og konsentrasjon og er vitenskapelig dokumenterte faktorer som bidrar til en normal hjernefunksjon.

din mental styrke.jpeg

Formasjonseffektivitet for arakidonsyre (AA):

Dette viser hvor effektivt kroppen din konverterer fettsyrer, Omega-6, fra mat i kosten til essensielle fettsyrer Omega-6 (AA) i kroppen din.

Arakidonsyre (AA) er den viktigste Omega-6 fettsyren som kroppen din ikke klarer å produsere selv. Derfor må den tilføres gjennom kosten. AA er utgangspunktet for produksjon av hormoner involvert i fysiologiske betennelsesprosesser som utløses for å beskytte kroppen mot infeksjoner eller etter en skade.

Moderne dietter har et stort overskudd av Omega-6 linolsyre (LA), som regulerer den påfølgende produksjonen av Omega-6-fettsyren AA for å være på en optimal verdi i kroppen. Gode gjennomsnittsverdier ligger i området 6,5% til 9,5% med en optimal målverdi på 8,3%.

Testen vil gi deg verdifull informasjon om hvordan det står til på cellenivå hos deg og hvilke tiltak du kan gjøre for helsa di Det handler om å forebygge, såvel som å reparere! Har du testet deg eller er du nysgjerrig på din balanse?

AA.jpeg

4. Ta Balance oil daglig.

Hvorfor omega 3 tilskudd?

I løpet av menneskets utvikling har den daglige kosten forandret seg drastisk! Våre forfedre fikk i seg omtrent like store mengder omega-6 og omega-3, og balansen lå da naturlig på 1:1 (slik vårt DNA er programmert)

I dag spiser en gjennomsnittlig person store mengder omega-6 gjennom vegetabilsk olje og moderne bearbeidet mat, men nesten ingen matvarer med høy andel omega-3 (DHA og EPA), som fet fisk og tradisjonell mat fra planteriket.

Resultatet blir at balansen forstyrres!

 

Vi har hørt hvor viktig det er å inkludere omega-3 i det daglige kostholdet og vi forsøker å spise bra fett og inkludere fisk i stadig større grad. Likevel får de fleste av oss i seg altfor lite omega-3 i forhold til omega-6!

Hvorfor er dette viktig?

Fettsyrene omega-6 og omega-3 konkurrerer om de samme enzymene for å omdannes til sin mest anvendbare form.

Det handler ikke bare om hvor mye du får i deg, men også om hvordan fordelingen av fettsyrer ser ut. Jo mer omega-3 du spiser, dess mindre omega-6 er tilgjengelig for vevet i kroppen.Det er når det er ubalanse mellom disse to fettsyrene at det oppstår problemer!

I dag er gjennomsnittet 15:1. Når kroppen vår forsøker å bryte ned 15 ganger mer omega-6 enn omega-3 på en gang, blir resultatet at mer omega-6 blir omdannet!

Et balansert og anti-inflammatorisk kosthold er derfor utrolig viktig for helsen! Det er spesielt viktig for gravide kvinner og ammende, fordi utviklingen av hjerne- og nervesystemet hos barnet krever betydelige og balanserte mengder av både omega-6 og omega-3 fettsyrer fra moren.

En god Omega-6/Omega-3 fettsyrebalanse er også viktig for den mentale helsen, nervefunksjon, et sunt hjerte- og kretsløp, mage, tarm og lungefunksjon, og ikke minst huden.

En ubalanse mellom disse fettsyrene har ofte sammenheng med ulike livsstilsrelaterte helseproblemer. Vitenskapen anbefaler derfor en balanse på under 3:1 for å opprettholde en god helse og forebygge sykdommer.

Gult kan bli rødt over tid, eller bli grønt om man gjør endringer! Testen vil gi deg verdifull informasjon om hvilke enkle grep du kan gjøre for din helse!

Hvorfor balance oil fra zinzino?

with Ole Eide

Hvorfor Zinzino product?

An all natural product line with Ida Marie Pedersen

bottom of page