top of page
Jording

Forskning viser at regelmessig jording gjenoppretter kroppens naturlige elektriske tilstand (kroppen får samme energinivå som jorden), beroliger nervesystemet, forbedrer blodsirkulasjonen og reduserer betennelse. Vi kan dermed si at jording bidrar til å opprettholde kroppens naturlige selvhelbredende og selvregulerende mekanismer.

 

I dag sliter mange med sykdommer som ifølge flere forskere skyldes frie radikaler. Frie radikaler er ustabile, svært reaktive molekyler som mister et elektron. Siden elektroner kommer i par vil molekyler som mister et elektron “stjele” elektroner fra andre molekyler.  Dette setter i gang en farlig kjedereaksjon som gjør skade på celler i vår kropp som igjen fører til sykdom.

Det er vist at elektroner beveger seg fra jorden og inn i kroppen når den er jordet. Jorden forsyner oss altså med tonnevis av gratis elektroner. Disse elektronene kan nøytralisere de frie radikalene og forhindre at de gjør stor skade og gir oss sykdommer.

 

Regelmessig jording, ved å la kroppens hud komme i fysisk kontakt med jorden, vil dermed bidra til å stoppe frie radikaler og deres ødeleggende adferd.

Antioksidanter som man finner mye av i enkelte matvarer, kan gjøre noe av den samme jobben, men de færreste av oss inntar nok til at det gir god effekt. Det er i tillegg en risiko for at antioksidantene også kan bli til frie radikaler når de har avlevert sine overskuddselektroner. Dette fører til økt belastning på kroppens energisystem ettersom kroppen vår må fjerne disse antioksidantene..

 

 Frie elektroner fra jorda virker derimot direkte på frie radikaler, og har derfor ikke samme ulemper som antioksidanter (uavhengig om vi snakker om naturlige stoffer i mat eller kosttilskudd eller syntetiske medikamenter).

Ulike typer jordtilkoblinger kan i tillegg redusere elektromagnetiske felter på kroppen. I praksis vil det altså si at en jordet kropp er skjermet fra uheldig elektromagnetisk påvirkning.

 

Det moderne mennesket, med all sin avanserte teknologi, har glemt å bevare den fysiske kontakten med vår jord. Vi har isolert oss helt fra denne fantastiske, gratis kilden av elektroner som jorden gir oss. Vi går med gummisko, kjører bil på asfaltveier og bor i hus som ikke legger til rette for fri flyt av verdifulle elektroner.

I Norge og andre kalde land kan det bli problematisk å gå barfot hele året.

Da kan jordingsprodukter være nyttig som kompensasjon for manglende hudkontakt med jorden og sørge for at den frie flyten av elektroner opprettholdes.

bottom of page